Η επιλογή του κατάλληλου φωτισμού για τον χώρο σας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ένας από τους βασικούς είναι η επιλογή  φωτεινότητας και χρώματος.

Aνάλογα με τα τετραγωνικά που έχουμε θα πρέπει να υπολογίσουμε τα lumens που χρειάζεται ο χώρος, ώστε η ισχύς του φωτισμού να είναι η σωστή. Ανάλογα με τον υπάρχον φωτισμό στο χώρο μας, θα πρέπει να επιλέξουμε το χρώμα του φωτιστικού.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τα LED είναι οι διαφορετικές επιλογές και τα είδη φωτός που μπορείτε να πάρετε από αυτά. Η Συσχετισμένη Θερμοκρασία Χρώματος (CCT) είναι η διαδικασία δημιουργίας διαφορετικού λευκού φωτός σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία χρώματος καθορίζεται σε βαθμούς Kelvin (K), η οποία είναι μια κλίμακα θερμοκρασίας στην οποία το μηδέν εμφανίζεται στο απόλυτο μηδέν και κάθε βαθμός ισούται με ένα Kelvin. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από 3.000K έως 4.500K τείνουν να είναι θερμότερες έως ουδέτερες λευκές. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες 5.000K+ είναι τα ψυχρά λευκά, γνωστά και ως «λευκό φως της ημέρας».