Το τέλος του απορροφητήρα!
Ο απορροφητήρας ήταν πάντα μια δυσάρεστη ανάγκη. Κυρίως γιατί αλλοιώνει την αισθητική της κουζίνας, επίσης όμως για τον ενοχλητικό θόρυβο, τη δυσκολία καθαρισμού του και τις έντονες οσμές που αδυνατεί να απορροφήσει.

Τα γερμανικά συστήματα εστιών με ενσωματωμένη απορρόφηση BORA καινοτομούν, έχοντας εξελίξει την πιο επαναστατική λύση στην απορρόφηση των οσμών του μαγειρέματος. Η πατενταρισμένη αυτή ευρεσιτεχνία εφαρμόζει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία χρησιμοποιώντας τα ποιοτικότερα σύγχρονα υλικά ώστε να μετατρέπει τη διαδικασία του μαγειρέματος σε μια υπέροχη εμπειρία χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Με τη βοήθεια των νόμων της φυσικής, δεν αφήνουμε τους ατμούς και τις οσμές να εξαπλωθούν: Απορροφούνται κατευθείαν από την κατσαρόλα, το τηγάνι ή το γκριλ. Και αυτό δεν γίνεται μαγικά αλλά εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της μηχανικής των ρευστών. Απλώς δημιουργούμε ένα ρεύμα αέρα, το οποίο είναι ισχυρότερο από την ταχύτητα που βγαίνουν οι ατμοί από τα μαγειρικά σκεύη.

Το εκπληκτικό αποτέλεσμα: Μαγείρεμα χωρίς εμπόδια, χωρίς οσμές, χωρίς ενοχλητικό θόρυβο. Και φυσικά, ένα σύστημα BORA προσφέρει απεριόριστη ελευθερία στο σχεδιασμό της κουζίνας.

Τα γερμανικά συστήματα εστιών με ενσωματωμένη απορρόφηση BORA διαθέτουν πλήρη γκάμα εστιών κεραμικών / επαγωγικών, αερίου και γκριλ.

Τα μοντέλα

BORA Pure

BORA X Pure

BORA S Pure

BORA Basic

BORA Classic 2.0

BORA Professional

Τα 7 πλεονεκτήματα

Ευκολία καθαρισμού

Λόγω του σχεδιασμού τους, τα συστήματα BORA καθαρίζονται και συντηρούνται πανεύκολά και σε ελάχιστο χρόνο
Ο καθαρισμός του φίλτρου για τα λίπη είναι πιο εύκολος από ποτέ. Απλώς βγαίνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με το χέρι και τοποθετείται στο πλυντήριο πιάτων.
Κανένας κίνδυνος τραυματισμού διότι δεν υπάρχουν βίδες ούτε αιχμηρές ακμές. Και φυσικά δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ σκάλα για τον καθαρισμό των φίλτρων

Ησυχία

Ο χαμηλός θόρυβος καθιστά την κουζίνα ένα ευχάριστο περιβάλλον για συζήτηση και διασκέδαση
Ο θόρυβος που παράγει ένα σύστημα BORA είναι πολύ χαμηλότερος από το θόρυβο του ψησίματος και του τηγανίσματος επειδή ο μηχανισμός βρίσκεται χαμηλά στο κάτω ντουλάπι και επίσης διαθέτει εκπληκτική ηχομόνωση
Δουλεύει πολύ πιο ήσυχα διότι η αρχή λειτουργίας του βασίζεται στη δημιουργία ρεύματος αέρα και όχι στην απορρόφηση μεγάλου όγκου αέρα

Καθαρός αέρας

Επιτέλους μαγείρεμα σε καθαρό αέρα
Τα μαλλιά και τα ρούχα δεν μυρίζουν πια
Το σπίτι παύει να έχει οσμές από το μαγείρεμα

Ελεύθερη θέα

Σε νησίδα, άμεση οπτική επαφή με την οικογένεια και τους καλεσμένους, χωρίς το ενοχλητικό εμπόδιο του απορροφητήρα
Μαγείρεμα με πανοραμική θέα, όταν το σύστημα BORA τοποθετείται μπροστά από παράθυρο
Τα γυαλιά οράσεως δεν θολώνουν

Αποδοτικότητα – 100% απορρόφηση των μαγειρικών οσμών

Απορροφάει τις οσμές αμέσως εκεί που δημιουργούνται. Σαν ηλεκτρική σκούπα.
Όχι άλλα λίπη και ακαθαρσίες στα επάνω ντουλάπια
Όχι άλλα λίπη και ακαθαρσίες στις κουρτίνες και στο χώρο της κουζίνας
Όχι άλλα λίπη και ακαθαρσίες στα ρούχα του μάγειρα
Σημείωση: Στους απορροφητήρες τοίχου ή οροφής το 40% των μαγειρικών οσμών διαφεύγει. Όσο υψηλότερα επιτρέψουμε στους ατμούς να ανέβουν, τόσο περισσότερο διασκορπίζονται από τα ρεύματα αέρα που υπάρχουν στο χώρο

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η αρχή λειτουργίας των συστημάτων BORA βασίζεται στην ταχύτητα ροής και όχι στον όγκο του αέρα. Για αυτό το λόγο ο ακριβός αέρας της κουζίνας (που κοστίζει για να θερμανθεί το χειμώνα και να δροσίσει το καλοκαίρι) δεν σπαταλιέται προς τα έξω.
Η μονάδα απορρόφησης δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα, απαραίτητη προϋπόθεση για τους απορροφητήρες τοίχου/οροφής, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να δημιουργήσουν ρεύματα αέρα στο χώρο. Τα συστήματα BORA απορροφούν άμεσα τη στιγμή που ενεργοποιούνται.

Και πόσο χώρο καταλαμβάνει;

Σχεδόν καθόλου χώρος δεν χάνεται, μόνο το πρώτο συρτάρι καθίσταται μη λειτουργικό. Στο χώρο επάνω από την εστία μπορεί να τοποθετηθεί κρεμαστό ντουλάπι ή οποιαδήποτε άλλη κατασκευή.